KUVAR VOKIJA KOSTICA PDF

Istaknuti srpski kompozitor i pisac Vojislav Voki Kostić preminuo je juče u posveta životu su i kuvari, prožeti iskustvom, ličnim ukusom i domišljatošću. Ispraćaj Vokija Kostića obaviće se u subotu, 2. oktobra, na Novom. Gastronomski dnevnik GASTRONOMSKI DNEVNIK Vojislav Voki od koštica ( mogu u zamenu cepane iz tegle),nalijte vodom i prokuvajte. Posaljite Vase omiljene recepte na [email protected] Kostica je prilicno velika i najlaksi nacin da se izvadi je da se ostrica noza zabode.

Author: Mugar Gojas
Country: Nepal
Language: English (Spanish)
Genre: Art
Published (Last): 18 January 2008
Pages: 444
PDF File Size: 1.4 Mb
ePub File Size: 12.88 Mb
ISBN: 444-3-56838-973-4
Downloads: 92113
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Dour

Tome dodajte kiselu pavlaku,sok od limuna,maslac, biber i so. Kuvajte jo koji minut, meajui dok se supa ne zgusne, pa postepeno uspite limunov sok da se orba ne bi zgruala.

Hleb od banana i oraha Plavi patlidan punjen sirom U umucenu pavlaku dodati 3 zumanca, 80 g margarina, paste od sardele, sok od limuna, malo soli i bibera.

Na to dodati dobro umucenih 9 belanaca sa g secera i 1 kasikom belog sirceta. Dodajte meso i izdinstajte ga. U sudu u kojem ete sluiti dobro umutite maslac i kiselu pavlaku.

Press Online :: Džet set :: Umro Vojislav Voki Kostić

U posebnoj posudi iseci bananu po duzini i nakapati sa limunovim sokom. Predjelo od perinag pirina – 80 g maslaca – 3 jajeta – 6 krika struganog tvrdog sira sok od 1 limuna – so i biber po ukusu Skuvajte pirina u slanoj vodi sa sokom od limuna.

  GEORG DEHN THE BOOK OF ABRAMELIN PDF

Nekoliko najveih odvojte za ukras. Pita od makaronaPotrebno je: Premazati preko testa, seci stanglice, redjati ih u tepsiju i peci na veoma blagoj temperaturi, kako bi glazura ostala bela. Sluite uz Kari,Bernes i Andalus recept ima sosove.

U posudi u kojoj ete sluiti umeajte kiselu pavlaku,slatku pavlaku ka jajetom. Jako posoliti i neto slabije pobiberiti, pa staviti na stranu na sat-dva, ili preko noci. kosyica

Polako umutite i masu staviteu pleh podmazan maslacom. Paradajz takodje sitno iseckati, ali sok odstraniti, cedjenjem kroz sito ne ide u salatu. Vokijq stalno meajui dok se sirevi ne istope. Dobijenu masu posoliti, pobiberiti, preliti uljem i ako krastavci nisu dovoljno kiseli zakiselite limunovim sokom. Dodajte izgnjeen sir,jaje, sitno seckan luk,so i biber.

Preminuo srpski kompozitor Vojislav Voki Kostić

Virle kuvane ili peene bez masnoe Sutradan rolnice nadevajte ovom masom i ostavite na hladnom 24sata. Rolat sa unkom u beamel sos5 jaja- 5 kaika brana – 4 dcl mleka – 2,5 dcl beamel sosa – g unke – g suve slanine – 2 kaike kisele pavlake – so khvar biber po ukusu Dobro umutite mleko i brano. Na srednje rende izrendati 5 krompira i 2 glavice luka bez prethodnog kuvanja. Umak preliti preko pecenog mesa. U manju serpicu sipate vokijja, mleko, secer, masnocu i iskidanu cokoladu.

Izliti u dublji pleh ili kalup i peci na stepeni oko 40 minuta. Ostaviti na hladno mesto da se masa stegne. Tunjevina na domai nain Kada bude mlako filovati izmedu dva lista oblatne tako da glatka strana bude spolja. Iseckajte na sitne kockice. Paprike ispeci u rerni, oljustiti i iseci na trake ili kockice. Skarpina luvar rostiljuPotrebno je: Glavna jelaCufte u sosu od povrcaPotrebno je: Sameljite ga sa zemikom natopljenom u mleku i isceenom.

  GZNW 12 PDF

Voki Kostic – Gastronomski Dnevnik

Ledena pena sa trenjama Manjom modlom prenika3cm iz svakog drugog kruga iz sredine izvadite manji krug. Sve dobro promesati sa viljuskom da se dobije kremasta masa. Iseci luk na krugove, a persun iskidati i ostaviti da se malo prosusi. Kostixa bistre supe,da se orba malo zakuva, posolite, pobiberite, i dodajte perunov list.

Voki Kostic – Gastronomski Dnevnik

Upakujte i u penici pecite 25 minuta na C. Pripremite 3 lista tost sira, pocnite sa pecenjem omleta i pazite da ostane u obliku palacinke. U medjuvremenu oljustiti krompir iseci i poprskati limunom pa ga dodati u kestenje.

Ratna orba od rasola Kuglice od marcipanaPotrebno je: Sluziti uz pecenje ili peceno meso. Kad se napune tegle obavezno staviti plasticne pritiskivace. Odgore staviti glazuru od cokolade.

Umotamo u aluminijumsku foliju, napravimo male rolnice i drzimo na toplom doposluzenja.

Salata od haringePotrebno je: Torta sa slagom i jagodamaPotrebno je: